Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Wellington, Nieuw-Zeeland

Economische Missie Australië & Nieuw-Zeeland 2016

31 oktober t/m 9 november 2016

Hollands vernuft aan de andere kant van de wereld? Ga mee met de economische missie naar Australië & Nieuw-Zeeland van 31 oktober t/m 9 november 2016. Klik op dit bericht voor meer informatie over het programma en de inschrijvingsprocedure.

Belangrijke handelspartners

Australië en Nieuw-Zeeland zijn belangrijke handelspartners voor Nederland. Nederland is één van de grootste investeerders in zowel Australië als Nieuw-Zeeland. Ook is Nederland binnen Europa een belangrijke exportbestemming voor beide landen.

De economieën van Australië en Nieuw-Zeeland staan open voor buitenlandse technologieën en concepten. Uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, droogte, watertekorten, overstromingen en vergrijzing leiden tot een behoefte aan meer duurzame, verdere ontwikkeling van de beide landen en hun economieën.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

Voor Nederlandse bedrijven bestaan vooral kansen op het gebied van land- en tuinbouw, water, gezondheidszorg, sport en logistiek. Daarnaast tonen Australië en Nieuw-Zeeland interesse in verdere academische samenwerking met Nederland.

De economische missie richt zich daarom met name op:

  • innovatieve en duurzame land- en tuinbouw
  • watermanagement in brede zin
  • ziekenhuisbouw, ziekenhuisinrichting, e-health en thuiszorg
  • smart cities & smart logistics
  • sportinnovaties
  • onderwijs- en kennisinstellingen

Voor meer informatie over het programma en de inschrijvingsprocedure verwijzen wij u graag door naar de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over zakendoen in Nieuw-Zeeland? Onze website geeft een uitgebreid overzicht.