Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Wellington, Nieuw-Zeeland

Nieuws

1 t/m 10 van 101

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Ambassade Wellington opent briefstembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen 2017

Op 15 maart 2017 opent de Nederlandse Ambassade te Wellington een briefstembureau voor de Tweede Kamer verkiezingen 2017. Als u zich geregistreerd heeft voor de verkiezingen kunt u uw briefstembiljet inleveren bij de Ambassade in Wellington Uw briefstembiljet (in oranje envelop) moet voor 15 maart om 15.00 uur lokale tijd ingeleverd zijn bij de Ambassade in Wellington. Stuurt u uw envelop per post naar de Ambassade zorg dan voor tijdige verzending en voldoende frankering. Ook ingestuurde stemmen moeten voor 15.00 uur op 15 maart door de ambassade ontvangen zijn. De telling van stemmen is openbaar. Op 15 maart vanaf 12.00 uur kan het publiek de telling op de ambassade bijwonen.

2 Sluiting rond de feestdagen

De Nederlands Ambassade zal op vrijdag 23 december 2016 om 12:00 sluiten. We zijn weer open op maandag 9 januari 2016. Bij vragen over paspoorten, visa of noodgevallen bel met: 0800 DUTCH EMBASSY (0800 388243).

3 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

4 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

5 Staatsbezoeken aan Australië en Nieuw-Zeeland

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Australië een staatsbezoek aan Australië. Het bezoek vindt plaats van 31 oktober tot en met 4 november. Op uitnodiging van de gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland brengen zij aansluitend van 7 tot en met 9 november een staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland. De bezoeken staan in het teken van de historische- en brede bilaterale banden die Nederland heeft met Australië en Nieuw-Zeeland.

6 Economische Missie Australië & Nieuw-Zeeland 2016

Hollands vernuft aan de andere kant van de wereld? Ga mee met de economische missie naar Australië & Nieuw-Zeeland van 31 oktober t/m 9 november 2016. Klik op dit bericht voor meer informatie over het programma en de inschrijvingsprocedure.

7 Kabinetsreactie raadgevend referendum associatieverdrag Oekraïne

De voorlopige uitslag van het raadgevende referendum over het associatieverdrag met Oekraïne laat zien dat de voor een raadgevende uitspraak vereiste opkomstdrempel van 30% is gehaald, waarbij een meerderheid van de opgekomen kiezers ‘Tegen’ heeft gestemd.

9 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

10 DigiD aanvragen

Als u in het buitenland woont en de Nederlandse nationaliteit bezit, kunt u een DigiD aanvragen bij een aantal gemeenten in Nederland en per 15 oktober 2015 ook bij de Nederlandse Ambassade te Wellington.