Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Wellington, Nieuw-Zeeland

Handel

Waarom in Nieuw-Zeeland?

Veiligheid, stabiliteit, eenvoud van regelgeving en goede handelsbetrekkingen met Azië zijn slechts enkele van de vele redenen om zaken te doen in Nieuw-Zeeland. Het land heeft een aanhoudend goed presterende, stabiele economie en biedt kansen in sectoren waar Nederland in excelleert.

Nieuw-Zeeland is een veilige omgeving waar zakendoen eenvoudig is. Samen met zijn sterke relaties en vrijhandelsverdragen (o.a. China, Australië, Singapore, Vietnam, Indonesië, Zuid-Korea) maakt dit Nieuw-Zeeland tot de ideale springplank naar Aziatische markten. Momenteel wordt er gewerkt aan een vrijhandelsverdrag met de EU en is het ratificatieproces voor de Trans-Pacific Partnership Agreement in volle gang.

Rankings

  • #1 - Beschermen van investeerders
  • #1 - Opzetten van een bedrijf
  • #2 - Eenvoud van zakendoen (na Singapore)
  • #3 - Minst corrupte land (na Singapore en Finland)

Lees onze brochure over Zakendoen in Nieuw-Zeeland of bekijk de onderstaande video waarin vier vooraanstaande personen uit het Nieuw-Zeelandse bedrijfsleven (drie Nederlanders en een Australiër) spreken over de manier van zakendoen, kwaliteit van leven en kansen voor Nederland.

Zakendoen in Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse economie

Ondanks de internationale financiële crisis laat de Nieuw-Zeelandse economie al jaren goede groeicijfers zien. Het presteert beter dan vrijwel alle westerse landen. Nieuw-Zeeland kent een sterk internationaal georiënteerde markteconomie; ongeveer 30% van het Bruto Nationaal Product wordt gegenereerd door export.

De Nieuw-Zeelandse economie heeft een grote primaire sector die geleid wordt door de zuivelindustrie. Ook de wijnindustrie en toerisme zijn belangrijk. Nieuw-Zeeland biedt kansen op onder andere het gebied van schone technologie, hoogwaardige productie, ICT, infrastructuur, life sciences en natuurlijke grondstoffen, die onder Kansrijke sectoren in Nieuw-Zeeland worden uitgelicht.

Meer informatie

Uitgebreidere informatie over kansrijke sectoren, aanbestedingen en handelsmissies naar Nieuw-Zeeland vindt u onder Kansrijke sectoren in Nieuw-Zeeland. Informatie over handelsbetrekkingen en recente handels -en investeringscijfers vindt u onder Nederland & Nieuw-Zeeland. Onder Handelsbemiddeling vindt u de gegevens van de Nederlandse Ambassade en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), en andere (Nieuw-Zeelandse) instanties die u kunnen adviseren over zakendoen in Nieuw-Zeeland. 

Gerelateerde documenten